Misschien zijn jij en je partner al een lange tijd samen, of misschien heb je geen partner maar ga je wel geregeld op date? Wat je situatie ook is, wanneer je seksueel actief bent is er één belangrijk aspect dat je nooit uit het oog mag verliezen en dat is open communicatie. Wanneer je de liefde bedrijft is het om verschillende redenen enorm belangrijk om aan te geven wat je leuk vindt, wat je minder leuk vindt enzovoort. Open communicatie kan je seksleven alleen maar bevorderen!

Versterk jullie intimiteit

Wanneer je tussen de lakens kruipt met iemand is dat sowieso al heel intiem. Maar openlijke communicatie over seks creëert een nog dieper gevoel van intimiteit tussen jou en je sekspartner. Het stelt jullie in staat om jullie verlangens, behoeften en grenzen met elkaar te delen. Daardoor kunnen jullie elkaar beter verstaan en respect tonen voor elkaar. Het is ook fijn én nodig dat jullie voldoende op jullie gemak zijn bij elkaar om dit soort intieme dingen te bespreken.

Voorkom misverstanden

Seksuele voorkeuren en verlangens kunnen variëren van persoon tot persoon. Door openlijk te communiceren over deze aspecten, kunnen jij en je bedpartner misschien wel misverstanden en frustraties voorkomen. Het helpt alleszins om een sfeer te creëren van wederzijds begrip en acceptatie.

Betere seksuele ervaring

Door duidelijk aan je bedpartner te communiceren wat je fijn vindt en wat je verlangens zijn kan hij/zij hier veel beter op inspelen en dat zal je seksuele ervaring alleen maar ten goede komen. Misschien fantaseer je wel eens over een wilde nacht met een neukmachine, maar dit kan alleen maar realiteit worden door dit met je partner te bespreken. Laat taboes achter jullie en praat open over jullie verlangens.

Verhoog je zelfzekerheid

Wanneer jullie beide de ruimte voelen om jullie gevoelens en verlangens te kunnen uiten, creëren jullie een gevoel van emotionele veiligheid en vertrouwen. Hierdoor zal automatisch ook je eigen zelfvertrouwen groeien, en dat is weer positief voor je seksleven. Misschien wou je altijd al eens een seksshop binnen gaan maar durfde je niet? Door er met je partner over te praten groeit je zelfzekerheid en lijken spannende dingen plots misschien heel wat toegankelijker.

Zorgt voor een gezonde relatie

Wanneer jullie relatie gebaseerd is op openheid en respectvolle communicatie over seks, creëert dat een gezonde dynamiek. Het zal jullie beter in staat stellen om samen uitdagingen aan te gaan en oplossingen te vinden voor eventuele seksuele problemen die zich kunnen voordoen.